شنبه ۱۳۹۵/۰۴/۲۶

گنجي، معاون شهردار قزوين:

جذب سرمايه‌گذار در حوزه گردشگري، اولويت شهرداري قزوين است

ناصر گنجي، معاون سرمايه‌گذاري شهردار قزوين گفت: ايجاد فضاهاي اقامتي، هتلينگ و شهرک گلخانه اي از مهم ترين پروژه هاي در برنامه کاري شهرداري در راستاي رونق صنعت گردشگري است.

 

معاون سرمايه‌گذاري شهرداري قزوين:

ايجاد شرايط مناسب, موجب افزايش ضريب اطمينان سرمايه گذاران مي‌شود

پيام شهر -مدت‌ها است که از گردشگري به عنوان صنعت ياد مي‌شود، صنعتي که اکنونيکي از مهم ترين بخش هاي اقتصادي کشورهاي پيشرفته را به خود اختصاص داده است و در بسياري از اين کشورها با ارائه يارانه و اعطاي معافيت هاي مالياتي به صنعت گردشگري، بخش خصوصي را به سرمايه گذاري در اين بخش ترغيب مي کنند.

بي ترديد رونق اين صنعت مهم با بهره گيري از توان بخش خصوصي و جذب سرمايه امکان پذير است؛ از همين رو شهرداري قزوين در سال هاي اخير با شناسايي ظرفيت هاي موجود در اين شهر، سرمايه گذاري در حوزه گردشگري را در اولويت کاري خود قرار داده است و با جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي به دنبال ايجاد زيرساخت هاي مناسب براي حضور هرچه بيشتر گردشگران در قزوين است؛ در گفت و گو با ناصر گنجي معاون سرمايه گذاري  و مشارکت‌هاي اقتصادي شهرداري قزوين اهميت و برنامه هاي اين مجموعه را براي جذب سرمايه در حوزه گردشگري مورد بررسي قرار داده ايم.

درباره دلايل اهميت حوزه گردشگري براي شهرداري قزوين توضيح دهيد؟

رونق گردشگري از اولويت هاي سال جاري شهرداري قزوين است و با توجه به اين که شهرداري از دستگاه هاي پيشتاز در اين حوزه در سطح استان محسوب مي شود و دغدغه هاي زيادي در اين بخش دارد؛ به طور قطع اجراي پروژه هاي متعدد در اولويت کاري اين مجموعه قرار دارد که البته بايد گفت تمامي اين برنامه ريزي ها در راستاي تحقق اهداف آرماني مجموعه مديريت شهري قزوبن مبني بر تبديل اين شهر به مقصد گردشگري و اضافه شدن چند ساعت به زمان توقف گردشگران درقزوين است.

در واقع به دليل برخورداري قزوين از ويژگي ها و توانمدي هاي فراوان در بخش هاي گردشگري مذهبي، تاريخي و تفريحي مي توان از پروژه هاي هتلينگ، فضاهاي اقامتي و شهرک گلخانه اي به عنوان مهم ترين پروژه هاي در دستور کار مجموعه مديريت شهري قزوين در سال جاري ياد کرد.

با توجه به ضرورت ايجاد زيرساخت هاي لازم به ويژه ايجاد فضاهاي اقامتي مهم ترين پروژه هاي سرمايه گذاري در دست اقدام  شهرداري قزوين در اين بخش چه پروژه هايي هستند؟

يکي از مهم ترين پروژه هاي در دست اقدام شهرداري قزوين در زمينه ايجاد فضاهاي اقامتي، ساخت هتل حکم آباد است که در حال حاضر اين طرح با 37 درصد پيشرفت فيزيکي و با مشارکت شهرداري و سرمايه گذاري بخش خصوصي با سبک و سياق هتل عباسي اصفهان احداث نمايد و آورده شهرداري در اين پروژه 40 ميليارد تومان است.

همچنين قرارداد تجهيز و بهره برداري از سوئيت هاي اقامتي سعدالسلطنه در قالب بوتيک- هتل در حال نهايي شدن است که با راه اندازي اين مجموعه علاوه بر اين که به شرکت کنندگان در اجلاس جاده ابريشم خدمات مناسبي ارائه مي شود به رايزني ها در خصوص توقف قطار لوکس عقاب طلايي گردشگران خارجي در قزوين نيز کمک مي کند.

ساخت مجموعه هتل اسکيمويي با سرمايه گذاري 20 ميليارد توماني در منطقه کامان و زرشک از ديگر پروژه هاي سرمايه گذاري در راستاي ايجاد فضاهاي اقامتي است و مي تواند نقش موثري در جذب گردشگر داشته باشد. علاوه بر اين براي اجراي يک طرح جامع گردشگري در منطقه کامان و زرشک در حال مذاکره با سرمايه گذار هستيم که در صورت نهايي شدن به اطلاع شهروندان خواهد رسيد.

چگونه مي توان سرمايه گذاران را به سرمايه گذاري در قزوين ترغيب کرد؟

اگر بتوانيم براي جاذبه هاي گردشگري موجود، زيرساخت هاي مناسبي ايجاد کنيم به طور قطع گردشگران داخلي و خارجي براي سرمايه گذاري ترغيب مي شوند، زيرا شرايط و زيرساختهاي مناسب، سرمايه گذاران در بخش هاي مختلف اقتصادي را به سمت دروازه هاي قزوين راهي مي کند.

همچنين با توجه به اين که شهرداري ها دستگاه هاي خودگرداني هستند و از منابع دولتي استفاده نمي کنند هر انداره تعداد گردشگران به شهرها افزايش يابد، به همان نسبت نيز کميت و کيفيت خدماتي که ارائه آنها به طور مستقيم و غيرمستقيم به شهرها مربوط مي شود افزايش مي يابد و عوايد آن نصيب شهروندان مي شود.

همچنين بايد گفت قزوين از ظرفيت هاي زيادي برخوردار است و بايد از آنها در راستاي رونق صتعت گردشگري بهره برد، با نگاه به عملکرد شهرهاي موفق در اين حوزه مي بينيم که تعداد زيادي از آنها از پتانسيلهاي کمتري نسبت به شهر قزوين برخوردار مي باشند. اما با برنامه ريزي دقيق از ظرفيت هاي موجود به بهترين شکل ممکن استفاده کرده اند؛ به طور مثال قرار گرفتن قزوين در محور مواصلاتي غرب به شرق و شمال به جنوب موقعيت مناسبي را ايجاد کرده است که بايد از آن براي جذب گردشگر به شهر استفاده کرد.

با توجه به اهميت منطقه باراجين در جذب گردشگر چه برنامه هايي براي سرمايه گذاري در آن داريد؟

با توجه به پتانسيل ها و فضاهاي موجود در باراجين، اين منطقه يکي ازمهم ترين مناطق سرمايه گذاري است؛ مهم ترين پروژه در دست اقدام در اين منطقه که اميدواريم کلنگ احداث آن همزمان با برگزاري اجلاس جاده ابريشم در قزوين به زمين زده شود? ايجاد شهرک تورسيتي- تفريحي گلخانه اي است? يکي از اهداف اين پروژه، پرورش گل هاي زينتي و گياهان دارويي مي باشد و در اين راستا نصب سوله هاي شيشه اي و ايجاد چشم انداز مناسب همچنين ايجاد سوئيت هاي اقامتي?، راه اندازي محل عرضه محصولات ارگانيک و ايجاد مکان وبژه تفريحي و رفاهي در دستور کار سرمايه گذار قرار دارد.

براي جذب سرمايه هاي خارجي چه ابزارهايي نياز است؟

به طبع هر کشوري در جذب سرمابه هاي خارجي موفق تر عمل کند مي تواند ظرفيت هاي اقتصادي بيشتري را جذب کند؛ در حال حاضر به واسطه مناسبات اقتصادي رقم خورده و رفت و آمدهاي ديپلماتيک زمينه براي اطمينان بخشي به سرمابه گذاران خارجي و افزايش ظرفيت هاي اقتصادي کشور فراهم شده است و بايد با خلاقيت، برنامه ريزي و افزايش کارآمدي حوزه هاي مختلف شرايط را براي سرمايه گذاران خارجي در بخش هاي انرژي، هتلينگ، ايجاد زيرساخت هاي حمل و نقل ريلي و هوايي فراهم کنيم و ضريب اطمينان سرمايه گذاران را براي حضور در کشور افزايش دهيم.

رويکردهاي استاني براي موفقيت در جذب گردشگر در حوزه گردشگري بايد چگونه باشد؟

به طور قطع افزايش ميزان مشارکت و اتفاق نظر مديران دستگاه هاي مختلف استان ما را در دستيابي به اهداف تعيين شده در حوزه سرمايه گذاري بيشتر کمک مي کند؛ در واقع هيچگاه نمي توان وضعيت موجود را شرابط ايده آل دانست اما با توجه به تأکيد و رويکرد مثبتي که در سطح استان نسبت به رونق صنعت گردشگري وجود دارد و همچنين اعمال سياست هاي تشويقي و حمايتي از سرمايه گذاران و هم افزايي ميان دستگاه هاي متولي گردشگري، اميدواريم در جلسات مشترک استاني در کمترين زمان ممکن نسبت به يک پروژه به اتفاق نظر برسيم و آن را براي اجرا در اختيار سرمايه گذار قرار دهيم.   در واقع سرمايه گذاري در صنعت گردشگري با توجه به پتانسيل هاي فراوان اقليمي و تاريخي شهر قزوين گزينه مناسبي براي رونق اين صنعت به شمار مي رود؛ البته تحقق اين مهم منوط به توجه به ايجاد زيرساخت ها و شرايط مناسب، رفع محدوديت ها و موانع و همچنين مشارکت و هم افزايي استاني است. 

تصاویر مرتبط